Espectacle de dansa dirigit i coreografiat per Mònica Clarena, estrenat el 2011.

“És un espectacle diferent i sorprenent, que explica la història d’uns personatges ficticis que podien haver estat alguns dels que van ser protagonistes anònims, que ara fa 300 anys, d’un dels episodis cabdals de la història del nostre país: el setge i caiguda de Barcelona l’any 1714 davant les tropes borbòniques.
La dansa i la música s’entrellacen amb el cant, el teatre i els textos d’un diari retrobat, de la mateixa manera que la ficció es fon amb la realitat. Una petita història d’amor, lluita i traïció, de resistència, de coratge, de passió i esperança que s’acaba convertint en la gran història col·lectiva de tot un poble..”1

“1714 diari d’una esperança ens situa en els darrers mesos del setge de Barcelona i ens mostra, servint-se de l’emotivitat de la dansa, la vida i sentiments d’aquells qui, en nom de tots els catalans, van protagonitzar un dels passatges més importants de la nostra història.
Un diari personal enllaça la vida dels nostres protagonistes en unes històries plenes d’amor i desencís, de passió i traició, enmig de la cruesa de la guerra.
El Grup de Dansa Cor de Catalunya presenta un emotiu espectacle de dansa, incorporant veu en directe i textos teatralitzats amb el desig de commoure a l’espectador amb un relat molt particular d’uns moments tan decisius per al nostre país.”2

 

FITXA ARTÍSTICA3

Direcció artística i coreografia Mònica Clarena
Música Jordi Badia
Assessorament escènic Laura Bataller
Guió Jordi Pesarrodona, Mònica Clarena
Veu i lletres cançons Silvia Gabernet
Veu i creacions textos Imma Medina, Jaume Casanovas
Disseny vestuari Txell Soler
Producció Grup de Dansa Cor de Catalunya
Intèrprets Alba Soldevila, Anna Costa, Anna Fargas, Anna Prunés, Anna Serra, Christian Valls, Cristina Isern, Eduard Vidales, Eva Garcia, Héctor Lavado, Joan Fargas, Jordi Coll, Jordi Sanchís, Josep Codina, Laia Tatjé, Lluïsa Prunés, Maria Massanés, Marià Carvajal, Marta Cornet, Mercè Castro, Mònica Clarena, Mònica Oliva, Mònica Redó, Mònica Vinyals, Nèlia Rincón, Roger Martí, Silvia Gabernet, Teresa Torra, Valentí Tatjé

 

REPRESENTACIONS3

Ciutat Local Data
Manresa Teatre Kursaal 2011, setembre 11
Barcelona Centre Cultural del Born 2013, octubre 27
Manresa Teatre Kursaal 2014, agost 24
Montbrió del Camp4 2014, setembre 10
Santa Cristina d’Aro4 2014, setembre 13
Sant Fruitós de Bages4 2014, setembre 27

 

PREMSA

Accés a les crítiques a Hemeroteca Digital

1 Què és 1714 Diari d’una esperança. Web 1714 Diari d’una esperança del Grup de Dansa Cor de Catalunya. [Consulta 03/09/2014]

2 Web Grup de Dansa Cor de Catalunya. [Consulta 03/09/2014]

3 BDEC (Base de Dades d’Espectacles a Catalunya)

4 Actuacions. Web Grup de Dansa Cor de Catalunya. [Consulta 03/09/2014]