Musical dramàtic de Macià G. Olivella amb música original de Ferran González (1980-).

Personatges històrics: Anna de la Gran Bretanya (1665-1714) , James Fitz James, duc de Berwick (1670-1734), Restaino Cantelmo-Stuart y Brancia, duc de Populi (1651-1723), Pau Ignasi de Dalmases i Ros (1670-1718), Felip V (1683-1746)

“L’obra, un musical dramàtic, se situa la matinada de l’11 de setembre, amb la caiguda de la ciutat de Barcelona davant de l’atac de les tropes de Felip V ara fa 300 anys. Un grup de barcelonins, defensors de la ciutat assetjada, esperen l’atac de les tropes de Felip V, que farà caure Barcelona. En aquesta llarga estona de vetlla, tindran ocasió de reviure els tràngols del llarg setge i les circumstàncies que els han abocat a aquesta situació límit. Vuit personatges que ens expliquen les seves experiències durant el setge, les seves emocions, els seus dubtes i les seves pors, que viuen la seva història dintre de la història que els hi toca viure.

Cada personatge, procedents tots de diferents indrets i diversos àmbits socials (des de l’oficial de casa bona a la noia immigrant , des del maulet valencià, provinent de la pagesia, que seguirà lluitant contra la injustícia , fins a la dona emprenedora i avançada al seu temps, passant per un estudiant, la noia idealista, el menestral o la padrina que sempre posa les coses a lloc), té la seva pròpia visió , amb unes vivències distintes, que convergeixen en un mateix punt : la defensa dels seus drets com a catalans.”1

 

FITXA ARTÍSTICA2

Direcció Gerard Nicasi i Maria Agustina Solé
Direcció musical Ferran González
Escenografia Tero Guzmán
Vestuari José Carrasco
Caracterització Toni Santos
Disseny llums i so Francesc Campos
Coreografia i moviment escènic Esther Pérez-Ferrer
Producció Jove Teatre Regina
Producció musical
The Kaktus Music Corporation
Intèrprets Esther Pérez-Ferrer (Maria, Polític a Utrech), Marc Miramunt (Ferran, Berwick, Polític a Utrech),  Marcel Clement (Vicent, Pòpuli, Polític a Utrech), Agustina Solé (Magdalena, Reina Anna), Mariona Campos (Agneta, Polític a Utrech), Maties Gimeno (Florenci, Dalmases, Mariscal, Missatger), Olga Fañanàs (Ignàsia, Polític a Utrech), Xavier Soler (Quim, Felip V, Polític a Utrech)

 

REPRESENTACIONS2

Ciutat Local Data
Barcelona Jove Teatre Regina 2013, 12 setembre-1 desembre
Barcelona Jove Teatre Regina 2013, 27 juliol-28 juliol
Barcelona3 Jove Teatre Regina 2014, 18 setembre-9 novembre

 

PROGRAMES

Programa del Jove Teatre Regina, 2013 Programa del Jove Teatre Regina, 2013 Programa del Jove Teatre Regina, 2013 Jove Teatre Regina, 2013
Top. B 790-02

Accés a Escena Digital

 

 

PREMSA

Accés a les crítiques a Hemeroteca Digital

1 1714, crònica d’un setge. Web del Tricentenari. [Consulta 21/07/14]

2 BDEC (Base de Dades d’Espectacles a Catalunya)ç

3 Web Jove Teatre Regina. [Consulta 03/09/2014]