A continuació trobareu tot un seguit d’imatges i documents de Salvador o sobre ell que no estan vinculats a un espectacle.

 

MONOGRAFIES I DOCUMENTS AUDIOVISUALS

Obres de Salvador Espriu

Obres sobre Salvador Espriu

 

 

FOTOGRAFIES de Pau Barceló
Pau Barceló. Retrat de Salvador Espriu Pau Barceló. Retrat de Salvador Espriu Pau Barceló. Retrat de Salvador Espriu Les dues primeres Top. F 4-10 i la darrera Top. Documents Sedó 5418

 

 

Josep Maria Subirachs. Dibuix de Salvador Espriu. 1962

Reproducció fotogràfica d’un dibuix de Salvador Espriu realitzat per Josep M. Subirachs en motiu de la posada en escena de Primera història d’Esther l’any 1962, dirigida per Ricard Salvat amb la companyia Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual (EADAG), i usada al programa del Teatre Romea

Top. F 4-10

FOTOGRAFIES d’Andreu Basté. Arenys de Mar, 13 setembre 1962

Les fotografies corresponen a una visita que Ricard Salvat i M. Aurèlia Capmany van fer a Arenys de Mar, en motiu, segurament, de la preparació de l’espectacle de Primera història d’Esther que es va estrenar el 27 de setembre al Teatre Romea, o de Gent de Sinera que es va fer al gener de 1963. Al reportatge fotogràfic apareixen vistes generals de la població, el cementiri, els carrers, la riera, la botiga Ariadna, les puntaires, el port, nens al carrer, i el carrer, façana i jardí dels cinc arbres de la residència d’estiu de Salvador Espriu al Carrer de la Perera 27. En aquesta visita els va acompanyar Fèlix Cucurull, escriptor i polític d’Arenys de Mar i la germana de l’autor, M. Lluïsa Espriu.

Top. N 2325 i N 2326

Vista general d'Arenys de  Mar Vista general d'Arenys de  Mar Vista d'Arenys de Mar des del terrat de la residència de Salvador Espriu
Cementiri d'Arenys de Mar Cementiri d'Arenys de Mar Cementiri d'Arenys de Mar
Riera d'Arenys de Mar Botiga Ariadna d'Arenys de Mar Puntaire d'Arenys de Mar
Façana de la residència  d'estiu de Salvador Espriu a Arenys de Mar El jardí dels cinc arbres de  la residència d'estiu de Salvador Espriu El jardí dels cinc arbres de la residència d'estiu de Salvador Espriu
El jardí dels cinc arbres de la residència d'estiu de Salvador Espriu El jardí dels cinc arbres de la residència d'estiu de Salvador Espriu El jardí dels cinc arbres de la residència d'estiu de Salvador Espriu
Retrat de Ricard Salvat al  jardí dels cinc arbres de la casa d'Espriu Retrat de M. Aurèlia Capmany a  la casa de Salvador Espriu Retrat de M. Aurèlia Capmany a  la casa de Salvador Espriu
Fèlix Cucurull, M. Lluïsa Espriu, M. Aurèlia Capmany i Ricard Salvat al jardí dels cinc arbres de la casa de Salvador Espriu Retrat Fèlix Cucurull a Arenys de Mar Retrat de Fèlix Cucurull a Arenys de Mar

ESCULTURA de Josep M. Subirachs

Josep M. Subirachs. Dibuix per la realització de l'escultura Núria-Fedra. 1978 Dibuix de taller per a la realització de l’escultura Núria-Fedra, 1978 Escultura. Josep M. Subirachs. Núria-Fedra. Bust de bronze i fusta, 1978
Núria-Fedra. Bust de 52 cm d’alçada, de bronze i fusta pintada, realitzat a començaments d’abril per l’artista, gran admirador tant del Salvador Espriu com de Núria Espert. Va presidir l’estand de l’escultor a la Internationale Kunst Messe Art, a Basilea, del 14 al 19 de juny de 1978. 
Actualment a la primera planta de l’edifici de Barcelona de l’Institut del Teatre (Plaça Margarida Xirgu s/n)

DOCUMENTS DIVERSOS DE LAIA, pel·lícula cinematogràfica dirigida per Vicens Lluch l’any 1971

CARTELL

Cartell. Pel·lícula Laia, 1971 Fons Fabià Puigserver

Top. P96-70

FIGURINS de Fabià Puigserver, 1969

Fabià Puigserver. Figurí de Laia. 1969 Fabià Puigserver. Figurí de Laia. 1969  Fabià Puigserver. Figurí de Laia. 1969 Els figurins femenins corresponen al personatge de Laia intepretat per Núria Espert.
Fons Fabià Puigserver
Fabià Puigserver. Figurí de Laia. 1969  Fabià Puigserver. Figurí de Laia. 1969  Fabià Puigserver. Figurí

Veure aquest figurins a Escena Digital

FOTOGRAFIES de Montse Faixat

Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971 Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971 Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971 Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971 Fons Fabià Puigserver.

Top. F 539-5

Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971 Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971 Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971 Montse Faixat. Fotografia. Pel·lícula Laia de Vicente Lluch, 1971
Fotografia. Montse Faixac. Salvador Espriu i altres en la preparació del rodatge de Laia   Salvador Espriu amb M. Aurèlia Capmany, Paco Vives, Gal Soler, Vicens Lluch, Jaume Vidal Alcover i Fabià Puigserver, en la preparació del rodatge de la pel·lícula.

Top. F 369-40 

CARTELLS

Cartell. Cardona i Torrandell, Armand. Xè Festival de Teatre de Sitges. 1977 Xè Festival de Teatre de Sitges 1977 dissenyat per Armand Cardona i Torrandell
Cartell. Exposició Exposició Miró eaux-fortes gravures pour des poèmes de Salvador Espriu, 1978, organitzada pel Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de París-Sorbona
Cartell. Concert Raimon canta Espriu. 2003 Concert de Raimon, amb el títol Raimon canta Espriu, al Teatre Lliure, juny 2003.

PROGRAMES

Memorial Salvador Espriu, de Raimon, Auditori del Centre Cultural de la Caixa de Terrassa. Dins el programa del cicle de primavera Retaule Artístic de Terrassa 1985.

Fons Centre Dramàtic del Vallès. Top. C 111 

Programa. 1res Jornades Salvador Espriu. Arenys de Mar 2005 Programa. 1res Jornades Salvador Espriu. Arenys de Mar 2005
Primeres Jornades Salvador Espriu a Arenys de Mar  2005, coordinades pel  Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu
Top. B 583-2

PREMSA

Melendres, Jaume. Salvador Espriu no va d'incognit. Tele/eXpres, 24/09/1975 Dolç, Miquel. Doble mundo de Salvador Espriu. La Vanguardia, 25/09/1975 Top. H 530
Naranjo, Manuel. L'Antígona de Joan Descals al Vendrell. L'Avui, 02/03/1980 Segarra, Joan de. Salvador Espriu, marginado y escéptico. El Noticiero Universal, 07/10/1980 Segarra, Joan de. Salvador Espriu, marginado y escéptico. El Noticiero Universal, 0710/1980 Top. H 548
Segarra, Joan de. Salvador Espriu, marginado y escéptico. El Noticiero Universal, 07/10/1980 Saladrigas, Robert. La vieja tierra en sonata de Espriu. La Vanguardia, 18/12/1980 Ibarz, Joaquim. Espriu no merece el Nobel para Brossa. Tele/eXpres, 04/11/1980
Leon Buj. Los poetas no mueren. Diari de Terrassa, 26/02/1985 S. Saumell. Un homenaje a Salvador Espriu. Diari de Terrassa   Fons Centre Dramàtic

del Vallès. Top. C 20

 

A Hemeroteca digital també trobareu diversos articles publicats a partir de desembre de 2003. La cerca busca “Espriu” a totes les pàgines de diari emmagatzemades. Cliqueu aquí.