“Professor incansable, traductor exigent i crític acurat”, des del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques, volem retre-li homenatge amb aquesta pàgina on hi consta, des dels seus inicis, tota la seva obra.
Nota biogràfica
Breu resum del que va ser la seva trajectòria acadèmica i professional.
Direcció escènica
Llistat dels espectacles en els que participà (com a director) al llarg de la seva vida. S’acompanya d’enllaços al catàleg i, en alguns casos, s’adjunta les digitalitzacions dels cartells promocionals o dels programes de mà que es publicaren.
Obra escrita
Exhaustiu recull del que va ser la seva prolífica vida d’escriptor: texts dramàtics, narrativa i poesia, assajos, articles, crítica, pròlegs i un llarg etcètera. A cada cita el segueix un enllaç al catàleg (d’on es podrà recuperar el material original) i/o d’un PDF amb la digitalització de l’escrit en qüestió.
Traduccions
Igual d’abundant que la seva obra escrita va ser la immensa quantitat de traduccions (sobretot de texts teatrals) que realitzà al llarg dels incansables anys de professió que acumulà. Com en els casos anteriors, cada cita es complementa amb un enllaç al catàleg i/o la digitalització de l’original.
Docència i col·laboracions
Llistat cronològic d’aquelles col·laboracions que oferí, així com dels càrrecs acadèmics o professionals que ostentà.
Documentació sobre en Jaume Melendres
Complet recull de tots aquells texts, articles o notícies que parlen o mencionen en Jaume Melendres. S’acompanyen dels texts originals digitalitzats o d’un enllaç a la notícia que el MAE conserva en la seva hemeroteca de les arts escèniques.
Última actualització: setembre 2010