El Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques contribueix  amb aquesta guia temàtica a la celebració de l’Any Maragall 2010-2011, que conmemora els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la mort del poeta. Es mostren els documents que tenim relacionats amb la seva obra dramàtica Nausica, amb seves traduccions d’obres i d’escenes d’obres dramàtiques de Goethe: Ifigènia a Taurida, Marguerideta, Eridon i Amina, del llibret d’Adelaida Wette: Ton i Guida i amb el seu poema El Comte Arnau que també s’ha portat a escena. Els documents, molts d’ell pertanyents al fons Adrià Gual,  il·lustren la relació  de Maragall i el propi  Gual, artista  polifacètic de l’escena catalana modernista: pintor, il·lustrador, cartellista, escenògraf, figurinista, actor, director escènic, autor teatral, pedagog i director de l’Escola Catalana d’Art Dramàtic.Els apartats de la guia corresponen a cada obra, amb les seves dades de representació i tots els documents relacionats. Hem afegit un apartat de miscel·lània, on incorporem aquells documents de Maragall que no estan relacionats amb cap obra dramàtica i que ens ajuden a completar el mostreig de la diversitat de tipologies documentals que recull el nostre centre: esbossos escenogràfics, figurins, cartells, fotografies, targetes postals, programes de mà, correspondència, premsa, monografies, audiovisuals, etc.

 

Guia realitzada: novembre de 2010

Per a una millor visualització recomanem la versió 8 de Windows Internet Explorer