Musical amb text de Víctor Alexandre (1950-), Roger Cònsul (1979-) i Pere Planella (1948-), lletres de les cançons de Joan Vilamala (1949-) i música de Toni Xuclà (1955-), de 2013.

“… a través d’un back to the future a la catalana, viatja en el temps fins l’11 de setembre de 1714. … es presenta aquest projecte innovador pel seu impacte en el territori i dirigit a tots els públics. Amb cançons originals … i amb més de 25 persones a escena, … compta amb una companyia d’actors i actrius professionals de luxe que porten el pes de l’obra, acompanyats de companyies amateurs de teatre de la població o zona on s’actuï, que complementen el repartiment. D’aquesta manera els autors posen èmfasi, ara més que mai, en “enfortir el teixit i la cohesió social de la població (participació ciutadana)”. … surt a la llum continuant el projecte global per a la divulgació de la història de Catalunya que la companyia porta treballant els últims anys”1

“La història arrenca l’any 2080. Un home de 80 anys ens explica els fets que va viure l’any 2014, quan era un adolescent: el seu avi, en morir, li ha deixat en herència una capsa misteriosa i quan és a la seva habitació i l’obre, hi troba tot d’objectes antics… Tot d’una, una força misteriosa se l’endú cap a les darreres hores del setge de Barcelona l’any 1714. Guerra, coratge, derrota i també amor i amistat… Tot això és el que viurà l’Otger, el jove protagonista de l’obra, en aquest viatge iniciàtic cap al passat que l’ajudarà a entendre qui és ell i les raons del seu present…”2

 

FITXA ARTÍSTICA2

Direcció Pere Planella
Aj. direcció Roger Cònsul
Escenografia Jon Berrondo
Disseny il·luminació Bernat Tresserra
Vestuari Carlota Ricart
Pintures digitals Guillem Pongiluppi
Disseny vídeo Eduard Asensio, Xavier Colom
Disseny gràfic
Jaume Bach, Manel Andreu
Assessorament dicció Roser Güell
Producció Zitzània Teatre
Intèrprets Feliu Formosa, Marc Balaguer, Aina Sánchez, Joan Manuel Brunet, Jordi Llovet, Paula Sunyer i Pep Cortés, Marina Miralles (Piano)

 

REPRESENTACIONS2

Ciutat Local Data Motiu
Torrelles de Llobregat Ateneu 2013, agost 30 Amb la col·laboració de Grup GESPA del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona (Sergi Aleza, Mar Arasa, Eduard Asensio, Albert Baltà, Irina Blavia, Miquel Blavia, Pol Blavia, Marina Canals, Marisol Cañet, Clara Dalmau, Quim Duran, Laura Fernández, Laura Guisasola, Xènia Guisasola, Glòria Montblanch, Oriol Morta, Josep Pascual, Montse Petit, Bea Puyal, Mireia Siles, Mireia Texidor, Salvador Teix, Núria Torner, Enric Turón, Albert Via, Roser Vila, Ronsana Viloca)
Barcelona Centre Cultural del Born 2013, octubre 19 Amb la col·laboració de Grup GESPA del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona
Barcelona3 Convent de Sant Agustí 2014, juliol 17 i 18 Festival Grec 2014 Amb la col·laboració de Grup GESPA del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona

 

PROGRAMA

Programa Festival Grec 2014 Accés lliure (Festival Grec 2014)

Accés a Escena Digital

 

PREMSA

Accés a les crítiques a Hemeroteca Digital

1 Onze.nou.catorze (1714). Web Zitzània Teatre. [Consulta 02/09/2014]

2 Dossier 1714. Web Zitzània Teatre. [Consulta 02/09/2014]

3 Programa del Festival Grec 2014