Obra teatral de Jordi Casanovas (1978-) de 2013.

Amb la funció inaugural de L’Auca del Born l’Ajuntament de Barcelona inaugurà els actes del Tricentenari del 1714 i obrí les portes del Born Centre Cultural, reconvertint l’antic mercat construït sobre les restes arqueològiques de la Barcelona del segle XVIII.

“L’Auca del Born és un relat teatral pedagògic i entretingut, rigorós i èpic, sobre la lluita i la derrota catalanes. La història d’amor d’un peixater i la filla d’uns comerciants és el fil conductor de 47 quadres escènics amb 28 actors. Elevats en una de les passarel·les centrals, a
tres metres de les pedres, els actors principals narren l’ascens i fugida de Carles III, la mobilització dels barcelonins, l’atac borbònic, el setge terrible i la més ferotge resistència.A peu de terra, dins els murs de les cases, se succeeixen escenes quotidianes. “Imagineu-vos que no ens trevim a lluitar –diu una veïna del Born del 1700–. Aquell seria el dia que deixaríem d’anomenar-nos catalans!” Els convidats ho observen des d’una platea privilegiada.”1

 

FITXA ARTÍSTICA2

Direcció  i dramatúrgia Jordi Casanovas
Ajudant de direcció Israel Solà
Vestuari Irantzu Ortiz
Caracterització Lucho Soriano
Regidoria Jordi Buxó
Il·luminació María de la Cámara
So Roc Mateu
Producció Bitò Produccions
Intèrprets Alícia Puertas, Bernat Quintana, Carme Poll, Concha Milla, Dani Arrebola, David Vert,  Edu Gibert, Elías Torrecillas, Guillem Motos, Helena Fortuny, Joan Sureda, José Pedro García Balada, Júlia Truyol, Melcior Casals, Mercè Boher, Mireia Gubianas, Míriam Alamany, Muguet Franc, Oriol Tramvia, Pablo Lammers, Pep Ambròs, Pep Miràs, Pere Ventura, Roser Tapias, Sergio Matamala

 

REPRESENTACIONS2

Ciutat Local Data
Barcelona Centre Cultural del Born 12 setembre 2013-28 setembre 2013

 

PREMSA

Accés a les crítiques a Hemeroteca Digital

1 Serra, Laura.  El Born torna a bategar. Dins: Ara, 10 setembre 2013.

2 BDEC (Base de Dades d’Espectacles a Catalunya)