Òpera en quatre actes dividits en dues parts, amb llibret d’Albert Mestres (1960-), concepció musical de Josep Vicent (1970-),i música de Joan Enric Canet (1961-), Ximo Cano (1963-), Carles Denia (1971-), Josep Maria Mestres Quadreny (1929-), Ramon Ramos (1954-2012), Rafael Reina i Josep Vicent (1970-).

“Aquesta òpera està dedicada als morts de totes les guerres, els morts de l’Iraq, l’Afganistan, Txetxènia, Kosovo, Rwanda, Bòsnia, Angola, Palestina, Vietnam, la Segona Guerra Mundial, la guerra civil espanyola, la Primera Guerra Mundial, les guerres colonials, la guerra de Secessió americana, les guerres napoleòniques i, per què no?, la guerra de Successió espanyola que per als catalans va acabar amb la caiguda de Barcelona l’11 de setembre de 1714.”1

 

FITXA ARTÍSTICA2

Direcció escènica Ramon Simó
Aj. direcció escènica Glòria Balañà
Direcció artística Albert Mestres
Direcció musical Josep Vicent
Direcció cor Francesc Perales
Espai escènic Toni Rueda, Ramon Simó
Disseny llums Toni Rueda
Imatge Marta Hincapié, Toni Rueda, Ramon Simó, Marius Wehrli
Producció Forum Grec 2004,
Intèrprets Actors: Manuel Barceló, Mireia Chalamanch, Xavier Mestres. Cantants: Pau Bordas (baix), Carles Denia (cantaor). Solistes del cor de la Generalitat Valenciana: M. Ángeles Biosca Pers (soprano), Inmaculada Burriel Montoro (soprano), Begoña Martínez Berástegui (soprano), Florence Marion Orr (alt), Lluís Martínez Cerverón (baríton), Pedro Manuel Castro Alcázar (tenor), José Javier Viudes Rodríguez (tenor). Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona. Cor de la Generalitat Valenciana. The Amsterdam Percussion Group

 

REPRESENTACIONS2

Ciutat Local Data Motiu
Perelada Castell de Perelada 2004, juliol 23 XVIII Festival Castell de Peralada.
Barcelona Teatre Grec 2004, juliol 27 i 28 Fòrum Grec 2004

 

PROGRAMES

Programa Teatre Grec, 2004 Programa Teatre Grec, 2004 Programa Teatre Grec, 2004 Teatre Grec, 2004
Top. B 496-5

Accés a Escena Digital

 

FOTOGRAFIES

Fotografia de Josep Aznar Fotografia de Josep Aznar Fotografia de Josep Aznar Fotografia de Josep Aznar Fotografies d’escena de Josep Aznar, 2004
Top. F 535-12
Accés a Escena Digital  
Fotografia de Josep Ros Ribas Fotografia de Josep Ros Ribas Fotografia de Josep Ros Ribas Fotografia de Josep Ros Ribas Fotografies d’escena de Josep Ros Ribas, 2004
Top. F 543-3
Accés a Escena Digital

 

PREMSA

Accés a les crítiques a Hemeroteca Digital

1 Programa Fòrum Grec 2004

2 BDEC (Base de Dades d’Espectacles a Catalunya)