En la nostra segona participació a La Nit dels Museus,  obrim per primera vegada les portes de la nostra sala de reserva als ciutadans per tal que puguin descobrir algunes de les peces destacades de les nostres col·leccions.

A través d’un recorregut teatralitzat podrà descobrir-se, a més, l’interior d’un edifici destinat a la formació en art dramàtic i dansa així com alguns dels treballs dels seus alumnes d’escenografia.

En paral·lel es presenta una programació d’espectacles com a mostra de l’activitat realitzada per les diferents escoles que integren l’Institut del Teatre.

Descarrega’t el programa d’activitats i accedeix al vídeo promocional

Galeria d’imatges

 

ACTIVITATS

De 19 a 24 h

L’Institut del Teatre per dins: Visites teatralitzades als espais de creació escènica de l’edifici i a les reserves del museu (cal treure tiquet d’entrada al Punt d’Informació)

Una sèrie de personatges de la història de les arts escèniques ens conduiran a les plantes subterrànies de l’Institut del Teatre (IT) i ens presentaran diversos espais de creació de l’edifici. Veurem teatrins i maquetes, figurins i peces d’indumentària, titelles i artefactes teatrals així com exposicions i instal·lacions escèniques, en tots els casos, realitzades pels alumnes de l’IT i explicades per ells mateixos. Accedirem també als espais de reserva del museu, on desco-brirem les principals col·leccions i algunes peces destacades en el seu espai de conservació.
Visites de 45 minuts de durada, limitades a grups de 15 persones que s’atendran per rigorós ordre d’arribada.

Exposicions, instal·lacions i espais de treball visitables a través de les visites teatralitzades (accés restringit):

Museu de les Arts Escèniques:
Els Tresors del Museu. Sala de reserva

Especialitat d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD):
Exposició de mirinyacs i cotilles. Aula de Flamenc
Maquetes d’escena. Tallers d’Escenografia
Construcció en directe d’una escenografia. Taller d’Escenografia
Laboratori 2: El Mite del Minotaure. Plató
Exposició Projecte Escenogràfic 4. Sala Scanner
Instal·lació Titella i Artefacte. Moll de Càrrega

 

Projeccions. Audiovisual MAE-IT (Auditori)

Un recorregut audiovisual per les col·leccions que integren el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques i una mirada a l’activitat escènica recent duta a terme pels alumnes de les diferents especialitats i escoles de l’Institut del Teatre. Un punt de trobada entre el passat i el futur de l’escena catalana, vist a través d’un centre dedicat des de fa més de 100 anys a la preservació i difusió del patrimoni escènic català, i a la formació i la recerca sobre les arts de l’espectacle. 

 

De 18:30 a 24:00 h

Actuacions dels alumnes de les escoles de l’Institut del Teatre
Els alumnes de les escoles de l’Institut del Teatre ens ofereixen una mostra dels seus treballs acadèmics en forma d’actuacions breus que podran veure’s a l’exterior (Plaça de l’Atri) i en diverses aules de la planta 0 de l’edifici.

«Aules a Escena», a càrrec dels alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD).

«Tallers Lliures de Dansa», a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic / Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i d’IT Dansa, jove companyia de l’Institut del Teatre.

El Col·lectiu d’Instrumentistes de l’Institut del Teatre oferirà diversos concerts i farà l’acompanyament musical de diverses actuacions.

 

EXPOSICIONS

Audouard i Amadeo, fotografies d’escena

Visites guiades a l’exposició: 21h, 22h, 23h

Audouard i Amadeo són dos fotògrafs de galeria (estudi de retrat) represen-tatius de dos moments en la història i la cultura de Barcelona: el primer, de l’estètica modernista de la Barcelona a cavall dels segles XIX i XX, en la que el consum cultural només està a l’abast de les classes benestants; el segon, dels gustos menys elitistes d’una societat que en el primer terç del segle XX viu una progressiva expansió del consum ?i per tant del consum fotogràfic?, en un context urbà de creixement. El  seu treball serveix per documentar uns moments clau de renovació i modernització del teatre català. Les especificitats tècniques i retòriques dels respectius registres van contribuir a reforçar una especialització professional, la de la fotografia d’escena, que avui dia segueix tenint una gran difusió i popularitat.

Aquesta exposició ha estat produïda per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. En la seva adaptació a  l’Institut del Teatre s’ha enriquit amb objectes i documents originals d’Adrià Gual, relacionats amb l’obra d’Audouard, i de Margarida Xirgu, relacionats amb la d’Amadeo,  que es conserven als  fons del  MAE.

 

BAR DE N-IT
Amb piano a disposició dels visitants.