Un dia
Un dia, anys després de la seva redacció, va donar lloc a una de les millors novel•les de Mercè Rodoreda: Mirall trencat. Aquest fet no deixa de ser, si més no, curiós: l’elaboració d’una novel•la a partir d’un text teatral, i no a l’inrevés. Per què Rodoreda no va revelar mai l’existència d’aquesta obra? Es podria especular molt, de fet no ens n’hem pogut estar, però amb Rodoreda la millor resposta la donen els seus personatges: “secrets, sempre secrets”.
(Text de Calixto Bieito extret del programa de mà del Mercat de les Flors, any 1994)
 
Direcció: Calixto Bieito
Dramatúrgia: Ever Martin Blanchet
Música: Oscar Roig
Escenografia: Eduard Bucar
Figurinisme: Mercè Paloma
Caracterització: Teresa Costa i Tort
Il•luminació: Ignasi Morros
Producció: Festival Grec 93
Repartiment al Teatre Grec, 1993: Montserrat Salvador, Margarida Minguillon, Roser Camí, Àngels Poch, Miquel Cors, Jordi Dauder, Manuel Dueso, Jordi Figueras, Isabel Rocatti, Francesca Piñón, Jordi Banacolocha, Lluís Soler, Santi Ricart, Pere Anglas, Joan M. Orfila
Repartiment al Mercat de les Flors, 1994: Montserrat Salvador (Caterina), Teresa Vallicrosa (Sofia), Roser Camí (Maria -jove-), àngels Poch (Armanda), Ricard Borràs (Eladi), Jordi Dauder (Fontanelles), Manuel Dueso (Masdeu), Jordi Figueras (Ramon -gran-), Isabel Rocatti (Rosalia), Francesca Piñón (Miquela), Jordi Banacolocha (Alsem), Lluís Soler (Feliu), Francesc Garrido (Quim), Pere Anglas (Jove/Valldaura), Joan M. Orfila (Polac) (Professor/Gomis), Elisenda Bautista (Maragda), Marta Millà (Rosaura), Montse Esteve (Elisa), Anna Estrada (Olívia), Mercè Mariné (Josefina), Montserrat Mundet (Marieta), Andrea Peinado (Teresa), Núria Font/Itxel Montserrat (Maria -petita-), Andreas Calvo Gómez/Raúl Emilio Rexach (Jaumet), Hug Lucchetti/Naim Thomas (Ramon -petit-)
 
Estrena
Barcelona, Teatre Grec, Grec 93-Festival d’estiu de Barcelona, el 27 de juliol de 19

Documents relacionats