Benvinguts
Un muntatge […] protagonitzat per actrius, i amb la guerra civil i el franquisme com a eix argumental, serví […] per inaugurar les obres de reforma del Teatre Bartrina de Reus. Per desig de Pasqual, l’acte es caracteritzà per la seva austeritat. Es va limitar exclusivament a la lectura de textos […] entrellaçats amb fragments de les memòries sobre la postguerra de l’escriptor […] Xavier Amorós. L’acte s’inicià amb una actuació de Camerata XXI […].
(Text de Josep Garriga extret del diari El País, 23 de maig de 1997, p. 50).
 
Autores: M. Aurèlia Capmany, Frederica Montseny, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig
Direcció: Lluís Pasqual
Música: Orquestra de Cambra Camerana XXI
Repartiment: Montse Guallar, Dolors Juanpere, Anna Lizaran, Montserrat Salvadó, Emma Vilarasau
 
Estrena
Reus, Teatre Bartrina, Cicle inaugural, el 21 de maig de 1997